De Boot


De Piccolo is een Coco 650 Dit is de eerste in serie gebouwde Mini transat vanaf 1985 gebouwd speciaal om mee te doen met de Mini transat. Dit is een wedstrijd waarbij de bootjes maximaal 6,50 meter mogen zijn en die vooral met de wind mee gevaren wordt. Dit houd in dat de boot makkelijk planeert en vooral met de wind mee snel gaat. Opkruisen tegen de wind in is niet zijn sterkste kant en door de redelijk vlakke boden maakt hij flinke klappen op de golven.

Verder is de Piccolo een echte solo wedstrijdboot voor de lange rakken. Er zijn heel veel trimmogelijkheden heel veel zeilkeuzes en alles is centraal te bedienen. Hierdoor heb je wel een nadeel als je met veel bemanning zeilt en je elkaar snel in de weg zit. Maar met een kleine bemanning of alleen is het perfect.


Op dit moment mag hij niet meer mee doen met de minitransat aangezien de classe eisen zijn aangepast. En de moderne boten zijn nog veel extremer gebouwd.


De Piccolo heeft de Mini transat 2 keer gezeild in 1987 en 1989


De zeilen:


De Boot: Het is een kleine boot 6,50 meter. De boot is gebouwd met extra drijfvermogen zodat hij bij een lek niet gelijk zinkt. Nadeel hiervan is dat je wat ruimte mist om spullen op te bergen. Er zitten zo min mogelijk openingen op het dek. Dus geen ankerbak en bakskisten dus deze kunnen niet lekken als je evt. op zijn kop ligt. Ook is er een ingebouwde crashbox. Als je recht op bv een container vaart waarbij de punt beschadigt raakt is het deel er achter nog waterdicht.

Het zwakke punt is de lange dunne mast, die wel goed is gestaagd met veel lijnen. Om alles goed vast te zetten.


Apperatuur:


Veiligheid: